Sivut

23.4.10

Infinite Body: Carve Out The Face Of My God (PPM)


Olen kirjoittanut Infinite Bodysta parikin kertaa aikaisemmin, mutta en uusimmasta levystä Carve Out The Face Of My God. Aiheesta on kuitenkin pakko jatkaa, koska en ole päässyt yli siitä kuinka hyvä levy tämä on. Tästä vuodesta on virallisesti tulossa huikea levyvuosi jo tässä vaiheessa ja väitän, että tämä levy on yksi vuoden 2010 parhaista levyistä. Carve Out The Face Of My God ei varmasti koskaan tule saamaan ansaitsemaansa arvostusta, mikä on ymmärrettävää, koska se ei ole todellakaan kaikkien musiikkia. Se ei soi radiossa, tv:ssä eikä sitä soiteta juhlien taustamusiikkina. Silti se ansaitsee mahdollisuuden tulla kuulluksi.
Infinite Body - Dive by matthewflaherty 
Infinite Body on Kyle Parker Los Angelisista. Hän teki aikaisemmin puhdasta noisea Gator Surprise nimellä. Infinite Body syntyi, kun hän kyllästyi raakaan noiseen ja päätti tehdä jotain iloisempaa. Parkeria voi kuvailla 2000-luvun säveltäjäksi. Orkesterin sijaan, välillä tuntuu kuin kuulisi jousisoittimia (A Fool Persist), hän käyttää elektroniikkaa ja koskettimia. Levyä on vaikea pukea sanoiksi, kyse on enemmän tunteista ja mielikuvista. Levyn äänimaailma on yksinkertaisen raaka ja lempeä. Kauneus kohtaa melun. What They Wanted To Be Was Useless kuulostaa turhautuneelta ja raastaa äänillään. Lived On Its Knees on pelkkää leijumista ja hyvää oloa. Levyn avausraita Dive käskee sukeltamaan levyn maailmaan. Pikkuhiljaa kasvavan rätinän sekaan ilmestyy lempeä kosketin melodia. Mitä kovempaa levyä kuuntelee sitä paremmalta se kuulostaa. Monien drone/noise/ambient levyjen mukana tulee matkattua toisiin maailmoihin, mutta tässä levyssä tuntuu kyse olevan juuri tästä hetkestä, ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta.

Carve Out The Face Of My God tuntuu ainutlaatuiselta kaiken muun musiikin seassa. Se on jotain mitä en ole aikaisemmin kuullut. On virkistävää kuulla jotain mitä en täysin ymmärrä. Luultavasti levy jää vain pienen piirin suosikiksi, mutta siinä on ainesta oman genrensä klassikoksi.

Lived On Its Knees (For Matt)

Untitled from kyle parker on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti