Sivut

29.4.10

Woods: At Echo Lake (Woodsist)The band is known for strange and upbeat folk rock songs with occasional elements of vocal harmony and noise. - Last.fm Bio -

Edellinen lause tiivistää Woodsin hienouden. Viime aikoina olen tajunnut, että Woods on yksi tämän hetken hienoimmista yhtyeistä. Viimeisen vuoden aikana olen jatkuvasti lisännyt bändin kuuntelua ja vähitellen ottanut kaikki bändin levyt haltuun.

Woods - Blood Dries Darker by travismb

Uusi levy At Echo Lake on aikaisempaa energisempi ja rockaavampi. Bändi itse sanoi, että tällä levylle he halusivat tuoda esiin live-energiansa ja juuri siltä levy kuulostaa. Kun aikaisemmat levyt ovat olleet enemmän folkpoppia ja hissuttelua, At Echo Lake:lla rockaavuus tulee esiin yksinkertaisempina kappalerakenteina, nopeatempoisempina kappaleina ja outoilua mahtuu sekaan vähemmän. Samalla Woods on tehnyt tähän asti ehjimmän albumikokonaisuutensa säilyttäen silti erikoislaatuisuutensa.

Kaikista tällä hetkellä esille ponnistavista lo-fi bändeistä Woods on ehdotonta kärkikastia ja kuulostaa persoonalliselta lajitovereidensa seassa. Pitkään solisti Jeremy Earl:n falsetto oli häiritsevin tekijä (Sama juttu Wild Beasts:n kanssa). Nykyään en kuitenkaan luopuisi siitä mistään hinnasta. Earl myös pyörittää viime vuosina hienoja levyjä julkaissutta Woodsist levylafkaa.

Woodsin soundi on ehdottoman luomua ja hivelee korvia. Albumin äänimaailma on erittäin rikas. Hienoja sävellyksia tuetaan monipuolisella soitannalla. Blood Dries Darker aloittaa levyn kovalla intensiteetillä, joka rakentuu pienistä asioista. Biisin voisi kuunnella monta kertaa putkeen ennen kuin siirtyy muun levyn kimppuun. Pick Up jatkaa miellyttävällä rätinällä ja kitaran näppäilyllä. Death Rattles on rauhallisempi ja melodialtaan äärettömän kaunis. Suffering Season on nimestään huolimatta kesän ykkösbiisejä. Levyä kuunnellessa tulee sellainen fiilis, että olisi metsän siimeksessä katsomassa intiimiä keikkaa. Paikalla on muutamia muita ihmisiä ja oravia. Välillä tuuli ja puiden humina kuljettavat kappaleita kauemmas. Kesälevy.


Death Rattles in the Woods from Ray Concepcion on Vimeo.Woodsist julkaisee levyn ilmeisesti ensi viikolla (julkaisupäivä on vaihtunut useammin kuin vaihdan sukkia, melkein). Alun perin levy piti julkaista samana päivänä mm. Nationalin ja Foalsin kanssa, joiden levyjä en ole vielä kuullut, mutta uskallan väittää, että At Echo Lake ei ainakaan jää niiden varjoon, pikemminkin voi olla toisin päin. Kyseessä on yksi vuoden suosikkilevyistäni ja kattokaa nyt levyn kantta. On se hieno.

Rain On viime vuotiselta Songs Of Shame levyltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti