Sivut

16.5.10

Beach Fossils: Beach Fossils (Captured Tracks)
I'm getting on that bus
Got to get out of town
It's all that's on my mind
Leave the city behind

I see the mountain side
The trees and sky go by
I'm out here on my own
I might not come back home


Vacation - Beach Fossils by kohar

Aikaisemmin hehkutin jo Beach Fossilsia vain parin kappaleen perusteella. Captured Tracks julkaisee bändin ensimmäisen kokopitkän 25. toukokuuta ja aihetta hehkutukseen on lisää ja paljon. Levyn piti alunperin ilmestyä jo huhtikuun alussa, mutta julkaisupäivä siirtyi. Levy sitten vuoti nettiin huhtikuun alussa. Pakkohan se oli kuunteluun saada ja sen jälkeen ei ole ollut paluuta. Jokainen levyn 11 biisistä on loistava. Ainoa miinus on, että kappaleiden soundimaailma on hyvin samanlainen, jos ei tykkää yhdestä biisistä ei luultavasti tykkää muistakaan. Itse en valita, kun kappaleet ovat niin kovatasoisia ja paremmalta kuulostavia kitaroita kuulee harvoin. Kaikua riittää valaidenkin tarkoituksiin. Kuuntele, vaikka Vacation, Daydream, Twelve Roses, Lazy Day, Golden Age... Yksinkertaiset biisit koukuttavat 1-3 kuuntelulla todella pahasti. Yksinkertaisuus on myös levyn suurin vahvuus. Kappaleissa ei ole mitään turhaa, mikä voi toisaalta olla jollekin ongelma. Sanoitukset käsittelevät biisien nimien mukaan kesää, lomaa, rauhoittumista ja pohdiskelevat elämän suuria pieniä asioita.

Levyn äänimaailman minimalistisuus tuo mieleen The XX:n, mutta toisin kuin The XX, levy on tehty valoisia vuodenaikoja varten. Tykkään paljon levyn rytmeistä, jotka muodostuvat seisovan rumpalin yksinkertaisen tehokkaasta paukutuksesta. Suuri plussa runsaasta tamburiinien käytöstä, linnunlaulusta ja meren äänistä.

Beach Fossils - Youth by Hypetrak

Beach Fossils alkoi Dustin Payseur:n sooloprojektina ja hän on vastuussa kaikista levyn kappaleista. Keikoille Payseur on koonnut Beach Fossilsista itselleen nelihenkisen yhtyeen. Viime vuonna bändi keräili nimeä internetin ihmeellisessä maailmassa parin kappaleen voimin. Olen tyytyväinen etten lähtenyt jo silloin bändin kelkkaan, koska albumin odotuksesta olisi voinut tulla hyvin piinallinen kokemus.

Loppupeleissä levyä kantavat huikean hyvät biisit, joita on pakko soittaa uudelleen ja uudelleen. Harvoin tulee vastaan näin hyviä kitarapop levyjä. Voin olla melkein varma, että jotain samankuuloista on tehty aiemminkin, mutta itsellä ei ole hajua siitä. Jos satut tietämään jotain saman kuuloista, otan ilolla tiedon vastaan. Uudemmista yhtyeistä mieleen tulee tunnelman ja soundien puolesta Real Estate. Tähän mennessä Beach Fossils on ollut kevään kuunnelluin levyni ja tuskin se siitä paljon muuttuu varsinkin nyt, kun säät muodostavat suloisen symbioosin Beach Fossilsin kanssa.

Toimii myös livenä. Twelve Roses tämän vuoden SXSW festareilla.

SXSW '10: Beach Fossils perform at the Terrorbird Media and Force Field PR Party from Melissa Soltis BlearyEyedBKLYN on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti