Sivut

29.9.10

No Age: Everything In Between (SubPop)

By Todd Cole

Relaa, älä kelaa.
Meikäläisen vuoden odotetuin levy eikä ole tähän mennessä pettänyt odotuksia. Kuulostaa koko ajan vaan paremmalta. No Agen levyt on aina vaatineet muutaman kuuntelun, että parhaat palat alkavat paljastua ja niin on tämänkin tuotoksen kanssa. Missään vaiheessa ei ole silti pelottanut.



Tällä levyllä bändi laajentaa soundipalettiaan entisestään luonnollisen kehityksen myötä. Dean Spunt ja Randy Randall eivät selvästikään halua jäädä toistamaan itseään. Viime vuotinen Losing Feeling Ep tarjosi jo sampleihin pohjautuvaa biisinkirjoitusta ja samalla linjalla jatketaan, mikä tekee biiseistä jonkin verran monimuotoisempia kuin esimerkiksi Nounsilla (2008). Biisit eivät kuitenkaan merkittävästi eroa entisistä. Kokonaisuudessaan levy on monipuolisempi ja erilainen kokonaisuus kuin Nouns, joka on suoraviivainen tykki ja hengähdystaot ovat vähissä. Uusi levy on pitempi kestoinen ja sillä on enemmän vaihtelua. Löytyy suoria punkrypistyksiä (Fever Dreaming, Depletion), popimpaa kamaa (yllättävä puoliakustinen Common Heat, Valley Hump Crash), kokeellisempaa ja mutkikkaampaa ilmaisua (Life Prowler, Skinned, Sorts) ja täydellisen kuuloisia instrumentaali/noise/ambient paloja (Dusted, Positive Amputation). Tällä kertaa painopiste on liikkunut rauhallisempaa ja popimpaa ilmaisua kohti. Muutos ei tosin ole kovin suuri. Noise/taustarätinä, miksi sitä sitten haluaa kutsua on aikaisempaa monipuolisempaa.



Everything in Between on saanut inspiraationsa elämästä, turpaanvedoista, itkuista, iloista, yhteisöllisyydestä, ehkä ruuasta ja tv:n katselusta. Jo tässä vaiheessa alkaa olla sellainen fiilis, että tämä on vuoden levy minun muistiinpanoissani ja päässäni. Turha sitä asiaa on sen enempää kelata, kun tuntuu hyvältä. Paras tapa nauttia levystä on laittaa aivot narikkaan, rokata ja nauttia. Hymyillä typerä virne kasvoillaan metrossa. Levyn lopussa on voittajafiilis, kun ilotulitteet paukkuvat. Taitavat herrat tietää itsekin olevansa voittajia.



Bändi kävi äänittämässä 18 minuuttisen ambientnoise session WFMU radiokanavalla, jonka voi ladata ainakin täältä. Everything In Between nyt kaupoissa!

2 kommenttia:

  1. Jotenki must vaa tuntuu et Everything in Betweenilt puuttuu jotai ratkasevaa mikä sai mut tykkää Weirdo Rippersist ja Nounsist niin paljo mut en ees osaa sanoo mitä :--( Oisin ehkä halunnu vähä enemmä noisee ja semmost Here Should Be My Home-tyylist... Mut sikkehyvä levy silti!

    VastaaPoista
  2. Tähän mennes oon tyytyväinen ja onhan toi erilainen. Aika kertoo enemmän.

    VastaaPoista