Sivut

8.11.10

Niceface-Tukholma


Itkin aikaisemmin, kun Ruotsin maalla on enemmän hyviä keikkoja kuin meillä täällä. Päätin sitten käydä katsastamassa minkälaista meno länsinaapurimme keikoilla on. Sopivasti peräkkäisille päiville sattuivat No Agen ja Abe Vigodan sekä Former Ghostsin, Zola Jesuksen ja Xiu Xiun keikat.

Suuremmat ennakko-odotukset kohdistuivat No Agen ja Abe Vigodan keikkaan, joka järjestettiin pimeänä perjantai-iltana Debaser Medisissä. Paljon parempaa line-uppia ei voi yhdeltä keikalta odottaa. No Agen näin vuonna 2008 kutosella - äärettömän kova keikka. Nyt tarjoutui ensimmäinen mahdollisuus Abe Vigodan näkemiseen. Bändi ei ole hirveästi Euroopassa keikkaillut.

Abe oli kiertueen lämppäri ja sen huomasi. Jotenkin tuntui etteivät he soittaneet aivan täydellä teholla vaan tyytyivät lämmittelijän rooliin. Molemmat bändit soittivat kovaa ja alussa Aben soundi oli aika puuroa, varsinkin vokaalit. Oli pakko siirtyä lavan edestä vähän kauemmas. Setti koostui pelkästään uuden levyn biiseistä, joista kuultiin 8 ensimmäistä. Kieltämättä jäin kaipaamaan pari vanhempaa biisiä. Joka tapauksessa keikasta jäi hyvä fiilis.

Tällä kertaa No Age esiintyi kolmihenkisenä ja taustakankaalle heijastettiin videoita. Kolmas mies, joka soitti samplejä sun muuta noisea, ei tuonut juuri lisäarvoja keikalle. Dean ja Randy pystyivät kuitenkin keskittymään pelkkään soittamiseen. Samaan fiilikseen kuin aikoinaan Kuudennella linjalla päästiin vain 4 biisiä käsittäneessä encoressa, jossa Dean ja Randy olivat lavalla kahdestaan. Ei turhaa bullshittiä vaan raakaa punkia. Encorena kuultiin mm. Boy Void, Brain Burner ja Everybodys Down. Uudelta levyltä kuultiin eniten biisejä ja mm. Glitter kuulosti paremmalta livenä. Common Heat rauhoitti tunnelmaa sopivasti.

Debaser Medis on hiukan Tavastiaa suurempi eikä kumpikaan bändi ollut kotonaan niin suuressa paikassa. Tausvideot täyttivät hyvin tilaa No Agen esityksessä, mutta eivät olleet sen erikoisempia. En tiedä mikä on yleinen käytäntö Ruotsin klubeilla, mutta oli varsin hauskaa, kun vartijat poistivat lavalta yleisöön sukeltaneen miehen. Keikan loputtua myös toinen keikasta humaltunut nuori poistettiin ilman mitään näkyvämpää syytä. Kokonaisuudessaan ilta oli onnistunut. Molemmat bändit heittivät hyvät keikat.
Former Ghosts oli hyvä...
Lauantaina Debaser Slussenilla esiintyivät Xiu Xiu, Zola Jesus ja Former Ghosts. Slussenille mahtui n. 4-500 ihmistä. Siellä No Age ja Abe Vigoda olisivat olleet enemmän kotonaan. Illan aloitti raivokkaasti Former Ghosts. Koko illan paras biisi kuultiin heti alkuun - uuden New Love levyn aloittava The Days Will Get Long Again - esitettiin sellaisella intensiteetillä, että kylmät väreet nousivat, mitä ei klubikeikoilla tapahdu usein. Parin ensimmäisen kappaleen ajan kitaran varressa oli soittamassa Xiu Xiun Jamie Stevart. Setin keskivaiheilla Nika Roza kävi laulamassa Chin Up:n ja The Bull and The Ramin. Former Ghostsin johtohahmo Freddy Rupert antoi jokaisessa biisissä kaikkensa ja aina olisi voitu kysyä perinteinen urheilu kysymys "miltä nyt tuntuu?". Lopputuloksena viikonlopun paras keikka. Mukaan lähti myös Former Ghostsin uusi ja vanha levy. Toivottavasti ne nähdään myös suomen levykauppojen hyllyillä.

Zola Jesuksesta en ole hirveästi innostunut levyltä kuunneltuna. Keikalla ja varsinkin klubilla Nikan hieno ääni tuli vielä paremmin esiin. Nika Roza esiintyi suurimman osan keikasta yksin taustanauhojen kanssa, mikä ei haitannut. Lopussa Xiu Xiu nykyinen naisjäsen tuli avustamaan Nikaa. Mielenkiintoinen keikka ja Zolalla on varmasti valoisa tulevaisuus edessään, vaikka tuskin omassa levyhyllyssäni.
ColdChillwave
Xiu Xiuta en ollut kuullellut paria biisiä lukuunottamatta koskaan. Keikka oli silti hyvä. Nopeammat biisit iskivät paremmin ja lavalla nähtiin jos jonkinmoista soitinta. Kaikki illan esiintyjät vaikuttivat sympaattisilta ihmisiltä eikä minkään tason starailua ollut nähtävissä.

Molemmat keikkapaikat olivat hyviä. Slussen oli jännästi rakennettu sillan alle. Kummallekaan keikalle ei ollut etukäteen myynnissä lippuja. Keikoille pääsi hyvin, kun meni paikalla tarpeeksi ajoissa eikä No Agen keikka edes myynyt loppuun. Xiu Xiun keikalla syntyi lopulta jonoa, mutta ilmeisesti vasta keikan loputtua. Levykauppoja tuli tsekattua muutama. Nimiä muista enkä ostanut mitään. Pet Sounds oli paikoista mielenkiintoisin ja sinne tulee varmasti poikettua, kun seuraavan kerran eksyn Tukholmaan.

1 kommentti:

  1. ähhhh oon niin vitun kateellinen! mut hyvä jos oli hyviä :--D

    ja pet sounds on ihana, valikoima on jees ja myyjätki on nii mukavia

    VastaaPoista