Sivut

22.2.11

Echo Lake


Echo Lake - Young Silence from Dan Nixon on Vimeo.


Antti kirjoitti aikaisemmin hienosta Young Silencen DIY-videosta. Siinä se on ylempänä sen enempää enää yksityiskohtiin perehtymättä. On muuten myös EP:n väkivaltaisinta materiaalia.

Echo Lake on kiva nimi bändille, johon törmäsin internetin ihmeellisessä maailmassa joskus viime vuoden puolella, mutta silloinen arvioni oli luokkaa "kotikutoinen makuuhuonehaaluilu projekti ei jaksa kiinnostaa". Kuuntelin väärin. Echo Lake tulee Lontoosta. Britanniasta ponnistaa tällä hetkellä paljon mielenkiintoisia kitarabändejä kaiken koneellisen musiikin lisäksi eikä näin ole ollut henkilökohtaisella tasolla aikoihin.

 In Dreams by Echo Lake

Pääasiassa Echo Laken voi naittaa shoegazingin alle, mutta se on liian jyrkkä kategorisointi, koska Dream Pop ja ambient vaikutteita on havaittavissa. Esikoisjulkaisu Young Silence EP:n yleisilme on rauhallinen ja bändi malttaa rakentaa biisejä rauhassa. Soundi on rosoisen rikasta ja eteerisen värikästä. Biisit ja koko EP paranevat vain kuuntelukertojen myötä. Silmät pysyvät kiinni ja vaikku karkaa korvista. Biisit ovat perustuksiltaan pop-biisejä, mutta tuntuvat ajoittain etäiseltä intrumentaalimusiikilta, kun kaikki äänet muodostuvat yhtenäiseksi äänimatoksi. Se on jotain minkä olemassaolon tunnistat, mutta jota et koskaan saa kiinni.

 Alisa (Ariel Pink cover) by Echo Lake

Young Silence EP ei ole valmiiksi pureskeltu, vaan pureskelua vaativa. Kun jaksaa pureskella tarpeeksi kauan, ruoka sulaa paremmin. Yksi vuoden mielenkiintoisimmista ja lupaavimmista julkaisuista tähän mennessä. Julkaisijana mainio No Pain in Pop. Tsekkaa myös Ariel Pink cover!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti