Sivut

11.4.11

Ponytail: Do Whatever You Want All The Time (We Are Free)


En välttämättä halua olla ilkeä, mutta sinä datis siinä niin joka nyt alat lukea tätä arvostelua, lue tämä loppuun ja mene sen jälkeen pihalle tekemään hiukkakakkuja, maalaamaan kasvoväreillä mielikuvitusystäviesi kanssa or whatever. Parhaimmassa tapauksessa ostat, lataat, streamaat tämän levyn.

Ponytail on niin puhdasta iloa, luovuutta ja ties mitä vapaana virtaavaa energiaa, että sitä on täysin turha yrittää kahlita, mutta sen kanavoimisella voi olla positiivisia vaikutuksia. Do What Ever You Want All The Timen kuuntelu saattaa aiheuttaa pahoja pakko-oireita raajoissa ja leukalihaksissa. Se on paikoitellen täysin käsittämätöntä ääntä, joka liikkuu edes takaisin ilman mitään olemassaolevia rajoja. Harvoin mikään levy aiheuttaa näin suuria reaktioita fyysisesti sekä emotionaalisesti.Parin vuoden takainen Ice Cream Spiritual oli vielä iloisen noise rockin laajaan käsitteistöön niputettava teos. Do Whatever on jo toista maata. Sieltä täältä voi poimia vertauksia, vaikka Abe Vigodan Skeletoniin tai Animal Collectiven happotrippi paukutteluihin, mutta bändiä on enää turha verrata muihin bändeihin. Raja-aidat kaatuvat ryminällä ja tämän levyn jälkeen muita tullaan vertaamaan Ponytailiin.

Ken Seenon ja Dustin Wongin saumaton kitaratyöskentely on jatkuvaa endorfiinin eritystä aivoissa. Rumpali hakkaa kaikkea mikä liikkuu ja sellaisella tyylitajulla, mitä harvoin tulee vastaan. Levyn äänimaailma on uskomattoman rikas ja selvä askel eteenpäin bändin tuotattannossa. Ideoita pursuaa ovista ja ikkunoista. Kaiken kruunaa vokalistin käsittämättömät huudahdukset. Tällä levyllähän ei varsinaisesti lauleta.


Ponytail || Easy Peasy from Ray Concepcion on Vimeo.


Suosittelen tätä levyä ainoastaan siinä tapauksessa, jos pystyt kanavoimaan sen aiheuttamat tunteet edes jotenkin: menet halaamaan jotain ihmistä, kirjoitat, piirrät, laulat, otat valokuvia, tanssit or whatever. Pääasia on, että teet juuri sitä mikä tuntuu hyvältä ja koko ajan niin kuin levyn nimi käskee.

We Are Free! Älä anna elämän latistaa! Jos maailma on hyvä paikka, tämä levy saa ansaitsemansa arvostuksen. En tykkää antaa levyille arvosanoja, mutta nyt teen poikkeuksen. Juuri tällä hetkellä Do Whatever ansaitsee arvosanan 5/5. Hommatkaa nyt joku nää Suomeen.

Ponytail Blogg

///

Ihan hullu levyviikko muutenkin. Uutta Pandaa ja Grouperii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti