Sivut

5.9.11

Lotus Plaza


Deerhunter kitaristi Lockett Pundt:n parin vuoden takainen soolodebyytti Lotus Plaza nimen alla jäi valitettavan vähälle huomiolle. Varsinkin tunnelmansa puolesta se olisi ansainnut paljon suurempaa huomiota. Laulunkirjoituksessa pieni tiivistys olisi ollut ehkä paikallaan, mutta viime aikojen kovimmat kynäilynsä Pundt on tainnut säästää Deerhunterin käyttöön. Desire Lines ja Fountain Stairs ovatkin Halcyon Digestin kirkkaimpia hetkiä.

Muunmuassa siksi on kiinnostavaa kuulla mitä uutta Pundt on viime aikoina luonut. Heinäkuussa Odonis Odoniksen kanssa julkaistulta splitti 12-tuumaiselta löytyy kaksi uutta Lotus Plaza demobiisiä. Demostatuksesta ei kannata huolehtia, sillä jo tälläisinaan biisit kehtaa julkaista.

The Floodlight Collection debyytillä kappaleita ympäröi kauttaaltaan harsomainen utu. Nyt siitä on hyvin pitkälti luovuttu ja siirrytty lähemmäs Halcyon Digestiltä tuttua riisutumpaa psykedeliaa. Deerhunterissa Pundt jää usein Bradford Coxin varjoon, mutta on ainakin oman käsitykseni mukaan se joka sekoittaa ne kovimmat psykedeelit.

Kakkoslevy tulee joskus hamassa tulevaisuudessa. Mikäs tässä on sitä odotellessa, kun tälläisiä välipaloja on tarjolla. Niin ja huomasin kirjoittaneeni Lotus Plazasta viimeksi hiukan yli vuosi sitten. Liekö sattumaa vai vuodenaikamusiikkia? Lotus Plaza - Out Of Touch by Palmist Records


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti