Sivut

7.5.12

Musiikillinen ilmaveivi

ahahaaha, tehtiin ilmaveivi, taas
Ahahahaahhaahahahhaahah

Sieltä se tuli - musiikillinen ilmaveivi. Täysin puskista, en osannut odottaa ku iha vähä. Aluks ei oikeestaan edes kiinnostanu, koska kaikkee muutaki oli niin paljon, joten päätin odottaa, että saavun uudelleen kotiin ja kuuntelin nää vaan kertaalleen.

Nyt kun sitten ajan kanssa kuuntelin nämä niin olihan se selvää, että ilmaveivi porukka on täällä taas. Nämä yhteen kerääntyneet elukat, joilla on tapana parin vuoden välein heittää ilmaveivejä, jotka yhä suurempi yleisö on alkanut huomaamaan ja ihmettelemään suu auki: mitä just tapahtui Matti? mitä tapahtui, ymmärsiks sä? en Pirjo, mutta kuunnellaan uudestaan, koska se kuulosti niin hyvältä ja jännältä. Ei Pirjo kuunnella enää NRJ:tä pliiztz, jookos? (Huom. Masa ja Pirre on kuvittelisia henkilöitä).

ODDSAC:sta on jo pari vuotta ja olihan se outoo, mutta kanssa siistiä. Oon kyllä katsonut sen vain kertaalleen whatever. Voisin katsoa sen uudelleen. Sitten tämä Record Shore Day julkaisu Temporaray Gyrys Island. Onhan sekin outo, mutta kanssa aika hyvä. Ei niinku tavallisia kappaleita, mutta jänniä ääniä ja on siellä pari aika tarttuvaakin kohtaa. Muutaman kerran sen olen nyt pyöräyttänyt läpi.

Nää uudet sitten. Onhan nää hyviä. Innostus karkaa ihan käsistä ja tulee tällästä tekstiä. Monet bändit ei tähän pysty ja tää bändi tuntuu aina pystyvän. Animal Collectiven biisit ei ole koskaan avautuneet mulle yhdellä kerralla - usein ei monellakaan - eikä nää tee poikkeusta. Silti näiden pinta kuplii, tärisee ja saa sisäisen tulen palamaan. Näissä kappaleissa tapahtuu niin paljon, että vaikka sävellys olisi yksinkertainen sitä ei vain pysty sisäistämään eikä se haittaa. Sisäistän sen sitten myöhemmin joskus, kun huvittaa ja olen vastaanottavaisella ja tärkeällä tuulella, jolloin haluan vaikuttaa viisaalta musanörtiltä. Näiden albumithan on kanssa ihan oma juttunsa. Vaatii 4-5 kuuntelua ainakin, mutta senhän porukka alkaa jo tietämään.

Voi olla, että nääkin biisit soitettiin viime vuonna Primaverassa, mutta ei mitään muistikuvaa (Äiti huom. en ollut liian humalassa muistaakseni). Ainoo mitä muistan siitä keikasta vanhojen biisien lisäksi on outo härveli Panda rummuissa ja ti ti tii di di di dii alkava biisi. Sit ku se levy tulee niin ainakin toi ti ti tii di di di dii biisi tulee räjäyttää pankin. Siihen asti kuuntelen näitä ja toivottavasti moni muukin!

2 kommenttia:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=SyZip4F6A28

    VastaaPoista
  2. Siinä on nimikin, ja on se vaan kova, nostatetaan hypee ja sanotaan et vuoden kovin!

    VastaaPoista