Sivut

17.6.12

Soudan huopaan saalista perkaan

Sateisen sunnuntain kunniaksi ja vastenmielisten lomakkeiden vastapainoksi käytän hetken ajastani ruotimalla viime aikojen saalista. Mitä mahtaakaan katiskasta löytyä? Siikaa, kuhaa vai kenties valmiiksi paistettuja muikkuja? Noh, se selviää seuraavasta rivistä alkaen. Uudet perunat eikun kiehumaan.



Dirty Projectors palaa ensi kuussa uudella Swing Lo Magellan levyllä. Molemmat levyltä ennakkoon irrotetut kappaleet ovat erinomaisia, mutteivat mitään yliluonnollista kamaa. Bändi alkaa olla kehityskaarensa siinä vaiheessa, jossa alkuaikojen kokeilut ja aina vaan uudet kokeilut ovat pikku hiljaa muodostamassa vain bändille itselleen ominaisen soundin, jota yhä perinteisemmäksi muuttuva laulunkirjoitus tukee erinomaisesti. Kaikkien experimentaalihörhöjen ei kuitenkaan kannata vielä huolestua, koska ei tämä vielä Bob Dylania ole. Pidän Dance for You:n sopivan raa'asta tuotantotyylistä eritoten vokaaleiden suhteen. Muutenkin mukana on paljon korvaa ja lonkkaluita miellyttäviä elementtejä, jotka mätsäävät vallitsevan vuoden ajan kanssa hyvin. Swing Lo Magellan tarjoaa taatusti paljon ruodittavaa ennenkuin varsinaiseen lihaan pääsee käsiksi kyllääksi tulemisesta puhumattakaan. Juuri nyt eniten kiinnostaa kuitenkin se mikä levyn kannessa olevan miekkosen osuus on levyllä.



Blaa blaa blaa, hopparii et saa must vielä tekemälläkään, mutta tää hoppi meininki alkaa maistumaan koko ajan paremmalta mun sisällä. Ensimmäinen reaktio tähän videoon + biisiin oli LEVEE HYMY. Tää pikkukundi on sanalla sanoen huikee! Taatusti yks vuoden parhaita videoita ja biisiäkin on yhtä helppo luukuttaa repeatillä kuin ahtaa paistettuja muikkuja naapaan. Ilmeisesti tässä sämplätään vielä Gorillazia?



Nimi muuttu. Nyt se on Diiv, minkä ehkä kaikki tietää jo, koska hype kasvaa ja kasvaa. En anna sen haitata, koska parin viikon päästä debyyttilevy Oshin saattaa hyvin olla vuoden parhaita. Tätä se hype juuri on, mutta joskus se on välttämätöntä. How Long Have You Known? video näyttää mistä ainesosista Diiv muodostaa soundinsa. Ei yksiselittäistä, mutta perinteistä, melko tuttua jopa, mutta silti niin uutta ja toimivaa. Doused voi hyvin olla tämän vuoden kahen kilon siika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti