Sivut

21.5.10

Wild Nothing: Gemini (Captured Tracks)


Tänä vuonna hienoja albumeja sen kun tuppaa tulemaan ovista ja ikkunoista. Wild Nothingin Gemini on uusin tulokas tässä sarjassa. Jos alkaa tarkemmin miettimään, Gemini kisaa myös vuoden debyyttialbumin tittelistä, koska muita varteenotettavia ehdokkaita ei juuri mainitsemaani Beach Fossilsia lukuunottamatta ole ilmaantunut.
Wild Nothing - Summer Holiday by musicmule
Levy-yhtiöistä puheenollen Captured Tracks tekee hattutempun julkaisemalla 25. toukokuuta sekä Geminin, että Beach Fossilsin. Yhtiö pyyhkii pöydän aikalailla tyhjäksi. Seuraavalla viikolla on sitten taas uudet kujeet, mutta kova veto kyseessä, kun miettii näiden kahden levyn laatua. Captured Tracks on muutenkin levy-yhtiö, jonka tekemisiä kannattaa seurata aika tarkkaan, koska levy-yhtiö pomo Mike Sniperilla on taipumus julkaista uusien/nousevien/unohtuvien/hyvien/loistavien/niiden joista en itse tykkää mutta muut saattavat tykätä yhtyeiden levyjä ja sinkkuja.
Wild Nothing - Cloudbusting (Kate Bush Cover) by musicmule
Itse Gemini on hiukan synkkää, mutta samalla toiveikasta syntetisaattori ja kitaravetoista makuuhuone/unelma poppia. Tämänpäivän taistelutovereista mieleen tulee Pains Of Being Pure At Heart. Vanhempia vertailukohtia itselle mieleen tulee The Smiths, The Cure. Wild Nothing ei kopioi mitään suoraan vaan kierrättää juttuja vähän sieltä täältä muokaten oman juttunsa. Geminillä kappaleiden kirjo on hyvin laaja. Suuremmassa osassa kappeleita äänikuvaa hallitsevat unelmoivat koskettimet ja muutamassa kappaleessa mennään kitaran tahtiin tyrmäävin seurauksin (Summer Holiday), joka oli rakkautta ensi kuulemalta.

Wild Nothingin takana on 21-vuotias ihmenuorukainen Jack Tatum. Kun ulkona sataa tai oman pään sisällä on sade- tai ukkoskuuroja, Wild Nothing antaa sateen sataa ja sen jälkeen paistaa taas aurinko. Gemini saa paremmalle mielelle silloin, kun sitä tarvitsee ja toimii tämä tietysti muulloinkin/nyt heti.

Chinatown VIDEO Parhautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti