Sivut

20.5.10

Emeralds: Does It Look Like I'm Here? (Editions Mego)


Emeralds on Clevelandista ponnistava 3-henkinen psykedeelista dronea veivaava yhtye. Yhtyeen taival alkoi Emeralds nimellä vuonna 2006 ja sen jälkeen bändi on ehtinyt julkaista nettitietojen mukaan noin 30 levyä, joista osa omakustanteita. Löytyykö maailmasta ketään, joka on vaivautunut etsimään käsiinsä ne kaikki?

Emeralds herätti mielenkiintoni viime vuonna julkaisemalla loistavan livenä äänitetyistä improvisaatioista koostuvan 'What Happened' levyn, jossa liikuttiin hetkittäin vaikuttavan syvissä vesissä. Osuva levyn nimi, sillä kuuntelun jälkeen päässä toden totta pyörii "mitä tapahtui". Bändin musiikki rakentuu syntetisaattori droneista, joita maustetaan elektroniikalla ja päälle tyylitellään kitaralla. What Happenedilla lopputuloksena oli sci-fi seikkailu lähimetsässä, jossa yön pimeydessä pieni ihminen kokee ufojen läsnäolon! Tai jotain sinne päin... Viime vuonna bändi ehti julkaisemaan vielä omaa nimeään kantaneen levyn ja nyt vähän yli vuoden sisään on vuorossa jo 3 kolmas levy Does It Look Like I'm Here? julkaisijana Editions Mego.

Levyjä ilmestyy aika hurjalla tahdilla, ja silti luovuus kukkii ihailtavasti tai juuri sen takia. Uudella levyllä Emeralds lähtee jälleen uuteen suuntaan keskittymällä lyhyempiin ja melodisempiin kappaleisiin. Aikaisempien 10 minuuttisten kappaleiden sijaan on kappaleiden kesto tällä kertaa keskimäärin 4 minuuttia. Levy tasapainottelee tunnelmoivien palojen ja analogisten sci-fi takaa-ajojen välillä.

Musiikkinäytteitä oli hyvinkin vaikea löytää netistä, eikä myöskään MySpacea ole olemassa. Tässä kuitenkin What Happened levyn avausraita Alive In The Sea Of Information, joka on omia suosikkejani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti