Sivut

3.6.10

Owen Pallett, Vuk @ Tavastia 2.6.10

Heti alkuun täytyy sanoa, että Owen Pallett on suvereeni esiintyjä. Heti ensi soinnusta lähtien olin vakuuttunut tästä. Ensin hän soitti viuluaan kuin kitaraa. Seuraavaksi looppaili viululla taustan biisiinsä. Heitti bassoja peliin viulullaan ja lopuksi alkoi laulaa. Keikka rakentui aika tasan hienon uuden Heartland levyn materiaalista ja aikaisemmasta tuotannosta. Itselleni uudet biisit toimivat paremmin, koska en ole Owenin vanhempiin levyihin yhtä Ep:tä lukuunottamatta tutustunut. Nyt pitää tutustua, kuten myös Cariboun uuteen Swin levyyn, miksi? Koska Owen soitti Encorena Cariboun Odessan ja voi pojat, se oli keikan parasta antia. Muita kohokohtia itselleni olivat The Great Elsewheren loppu ambient leijunta, joka vaihtui Lewis Takes Actionin rytmikkääseen tamppaukseen.

Varsinaisen setin päättänyt Lewis Takes Off His Shirt ansaitsee vielä maininnan. Tämä live viime vuodelta antaa hyvän kuvan keikasta.


Pallett otti kiitettävän paljon kontaktia yleisöön, joka pikkuhiljaa alkoi lämpenemään mukana. Kuultiin kysymyksiä ja vitsejä. Aikamoinen show mies, joka vaikutti muutenkin hyvältä tyypiltä. Flowssa luvassa lisää tätä herkkua.

Näin Vukin toista kertaa livenä eikä kumpikaan kerta ole ollut pettymys. Ehdottomasti mielenkiintoisimpa suomalaisia artisteja tällä hetkellä. Urkujen soidessa tulee mieleen Beach House. Ei se niin huono vertailukohde ole, eihän?

2 kommenttia:

  1. Tähän arvioon on helppo yhtyä. Itsekin pidin Caribou-coverista. Kerrassaan hieno tulkinta. Myös The Butcher jäi kummasti soimaan päässä keikan jälkeen. Kevyempi Mariah Carey -cover sopi hyvin illan viimeiseksi.

    Pallettin näkee mielellään uudestaan elokuussa Flow-festareilla.

    VastaaPoista
  2. The Butcheria hyräilin itsekin kotimatkalla :)

    VastaaPoista