Sivut

3.8.10

Lotus Plaza


Lotus Plaza on Deerhunter kitaristi Lockett Pundt:n sooloprojekti, joka julkaisi viime vuonna hyvän esikoisalbumin nimeltä The Floodlight Collective. Pundt:n soolotuotanto ei eroa hirveästi Deerhunterista tai Atlas Soundista, jota lähempänä se tosin on. Floodlightilla ja Atlas Soundin esikoisella Let The Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel:lla on paljonkin yhteistä. Sama utuinen perusmaailma, jonka läpi suodatetaan hyvää popmusiikkia.



Deerhunterin esikoislevy Turn It Up, Faggot  on suoraviivaista noise rockkia ja Pundt:n vaikutuksen bändin soundiin voi nähdä sen seuraajalla Cryptogramsilla, koska hän liittyi yhtyeeseen vasta esikoislevyn jälkeen. On vaikea sanoa onko bändin suunnan vaihdos pelkästään Pundt:n ansiota, mutta hänen panoksensa ja näkemyksensä on varmasti antanut tukea Bradfordille ja kumppaneille siirtyä kohti utuisampaa ilmaisua. Deerhunterin esikoisella bändin aikaisempi kitaristi Colin Mee näytteli suurempaa osaa ja Cryptogramsin jälki mainingeissa hän jättikin bändin. Puntd:n kynästä on lähtöisin mm. monen suosikki Microcastlelta Agoraphobia sekä Strange Lights Cryptogramsilta. Uuden levyn tilanteen saa nähdä tuota pikaa. Tällä hetkellä bändin palaset tuntuvat olevan hyvin kasassa.



Lotus Plaza nojaa vahvasti shoegazingin, ambientin ja kokeellisuuden suuntaan unohtamatta niitä pop elementtäjä. Pundt ei ole maailman paras vokalisti, mutta riittävän hyvä, varsinkin kun hän upottaa äänensä useasti muiden instrumenttien joukkoon. Deerhunterin ja Atlas Soundin ystäville tutustuminen Lotus Plazaan voi auttaa kokoamaan Deerhunter leirin palapelin palasia, eikä tämä huonoa musiikkia muutenkaan ole. Eräänlaista korvakarkkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti