Sivut

15.12.10

2010: Biisit


Ensiksi ajattelin jättää tämän listan tekemättä, koska biisien listaaminen on järkyttävän vaikeaa. Levyjen listaaminen huomattavasti helpompaa, vaikka ei sekään helppoa ole. Biisilista ei ole järjestyksessä, vaan olen kerännyt omia suosikkejani vuoden varrelta. Tulihan niitä enemmän kuin piti.

Abe Vigoda: Throwing Shade

Crush levyltä voisi valita useammankin biisin, mutta pysyn yhdessä. Ensiksi bändin tyylinvaihto aiheutti pieniä ongelmia. Lopputulos: vuoden kuunnelluin biisini. Varsinkin alun tuntsi tuntsi-biitti aiheuttaa lihaskouristuksia. Tanssia?



Women: Eyesore

Vuoden paras biisi? 6 minuuttia ei tunnu miltään. Ensimmäiset kolme minuuttia menevät ihmetellessä, että mitä tapahtuu, miksi tää on näin hyvä. Vikat kolme minuuttia ihmettelen mistä vuoden paras kitarariffi oikein ilmestyi. Sitten joku huhuilee vielä taustalle. Ty-ty-dy-dy-dy-ty!



Beach Fossils: Daydream

Beach Fossilsin levy on täynnä toinen toistaan koukuttavampia biisejä, mutta päädyin tähän. Aurinkoa, huolettomuutta, päiväunia, kitaraverkko. En tajua, miksi kukaan ei tykkää Beach Fossilsista :(



Titus Andronicus: Four Score and Seven

The Monitorilta löytyy toinen toistaan mahtipontisempia biisejä. Four Score and Seven alkaa hitaalla ruikutuksella, mutta muuttuu puolivälissä taistelulaulujen kuninkaaksi. Miestä ja metsää kaatuu, kun laitetaan menemään.



Delorean: Grow

Subiza ei ihan napannut kokonaisuudessaan, mutta hyviä biisejä siltä löytyy. Grow tuntuu kasvavan, jokaisella kuuntelukerralla. Biisin loppupuolella koetaan sellaista huumaa, mitä harvoin tulee vastaan. Ideaalinen hetki kuulla tämä biisi olisi rantabileissä viideltä aamulla. Auringon noustessa.



Big Troubles: Georgia

Pop-biisi eksyi piikkisikakitaroiden joukkoon vesiputouslaaksoon. Rauhallistaa surinaa. Loistavaa.



Ducktails: Mirror Image

Määritelmiä pakenevaa groovea. Trooppista palmumusaa. Rummut kolisee. Syna ulisee. Syna kiertää. Hyvänolon viboja. Niin ja singlen kansi on vitun cool.



Infinite Body: Drive Dreams Away

Vaikka tämäntyylisestä musiikista on vaikea nostaa yksittäisiä raitoja esiin, Carve Out The Face Of My God sisältää useamman erinomaisen biisin. Drive Dreams Away nimi on sikäli harhaanjohtava, että mitä sitä mielummin tekisi kuin uneksisi, kun epämääräinen pianotekstuuri täyttää äänikuvan. Toisaalta nimi voi olla tarkoitus herättää unelmoiva kuuntelija levyn loppupuolella: Herää tyhmä kuuntelija, se oli vain unta! Vikassa biisissä kaivetaan jo jumalan naamaa esiin.


Etsi lisää samankaltaisia artisteja kuin PPM RECORDS Myspace-musiikki -sivustolta


Wild Nothing: Summer Holiday

Yhtä hyvin tää vois olla Chinatown tai Gemini, mutta Summer Holiday oli biisi, joka tutustutti minut Wild Nothingiin. Täydellinen kitarapop biisi, joka henkii kesää ja viattomuutta. Kuulin ensi kertaa radiosta ja iski heti.



No Age: Positive Amputation

Everything in Between on niin tasaisen hyvä kokonaisuus, etten osaa nostaa sieltä yhtä biisiä ylitse muiden. Positive Amputation on yksi syy miksi tykkään bändistä niin paljon. Se ei ole itsestään selvä valinta levyltä, mutta kuulostaa omaan korvaan täydelliseltä. Sanotaan, vaikka näin että se on täydellistä ääntä. Mitä muuta voi vaatia?



Beach House: Walk in The Park

Aika pysähtyy. Menen kävelylle. Puistoon.



Small Black: Search Party

Periaatteessa olisin voinut valita biisin Small Blackin viime vuotiselta EP:ltä, koska se julkaistiin uudelleen tänä vuonna ja kuulin niitä biisejä ensimmäistä kertaa viime vuodenvaihteessa. Ei se mitään, sillä uusi levy New Chain sisältää myös hyviä biisejä. Search Party on suoraviivainen synapop biisi ja sisältää pomppivan bassokuvion. En tiedä sanotaanko kertosäkeessä: "Nothing can keep you search for what you need?" vai "search for a party?" tai sit kuulin väärin. Mis on juhlat?



Tame Impala: Alter Ego

Jam. Tässä biisissä on aivan huikea flow, joka vetää puoleensa. Tää suorastaan lentää eteenpäin, liitää ja rokkaa muuten kovempaa ku glamrockkarit glittereissään. "Don't you know it doesn't have to be so hard"





Health: USA Boys

Health julkaisi yhden uuden biisin tänä vuonna ja heti listalle. Rauhallisempaa ja tanssittavampaa Healthia ja kuulostaa silti pirun hyvältä. Paremmalta kuin yksikään remix.  Rapeeta soundii, tiukkaa biittii ja haikeeta lauluu.



Minä ja Ville Ahonen: Musta Virta

Luultavasti ainoa biisi tänä vuonna, joka onnistui maton jalkojen alta. Lopun elektrobileet on odottamattomat, tervetulleet ja kuulostaa aina vaan paremmalta.

:( biisiä ei ole netissä, hyvänä korvaajana saa toimia Missä Te Asutte? Ostakaa levy ja kuunnelkaa! "Minä tiedän missä te asutte"





Etsi lisää samankaltaisia artisteja kuin Minä ja Ville Ahonen Myspace-musiikki -sivustolta



Seams: Nightcycles

Jos on pokkaa laittaa biisin nimeks Nightcycles, biisi saa kanssa kuulostaa siltä ja se kuulostaa. Vitun hyvältä. Tripiltä.

 Nightcycles by seams

Former Ghosts: The Days Will Get Long Again

Hurjan intensiteetin omaava ja syvältä raastava biisi. Vakuutti erityisesti Ruotsin keikan raivokkaana avausbiisinä.

 the days will get long again. by Secret Sea

Cold Pumas: Beat Mystery

Elämä on mysteeri. Musiikki on mysteeri. Biitti on mysteeri. Etsikäämme biittiä hitaasti edeten, jumittaen. Raastakaamme samalla kitaroitamme, josko biitti löytyisi niin?. Ai ei sitä löytynytkään. Lähdetään himaan.

 Cold Pumas: Beat Mystery by Oohbrilliant

Male Bonding: Year's Not Long

Levyllinen Male Bondingii on aina pari biisiä liikaa. Year's Not Longissa ei oo koskaan mitään liikaa, vaan 2 puol minuuttii naaman vääntelyy ja poikien välistä ystävyyttä.



Liars: Too Much, Too Much

Riittäkö lista jo? Muuttuuko perustelut liian kryptisiksi? Onko Sisterworldissä liikaa pureskeltavaa? Too Much, Too Much hoitaa ja hellii, muttei liikaa.



3 kommenttia:

  1. Ehdin jo huolestua, että Beach House ei olisi päässyt tälle listalle. Mutta onneksi pääsi. Mulle ainakin tuottaa suunnattomia ongelmia valita yhtyeen "Teen Dream" -albumin paras kappale, koska kappaleet toimivat mun kohdalla parhaiten kokonaisuutena, mutta "Walk In The Park" on kyllä yksi parhaimmista levyn raidoista.

    Ja Wild Nothing on upea, parasta uutta musiikkia aikoihin!

    VastaaPoista
  2. Auts, näin paljon hyvää musiikkia kerralla...:D Beach Fossilsin (yes I like it too), Womenin ja Tituksen tiesin jo ennestään olevan timanttisia, mutta iso osa muista tuli ihan puskista - ainakin Tame Impala kuulosti mahtavalta, pitää varmaan tutustua tarkemminkin.

    VastaaPoista
  3. Jack: Alkuvuoden jälkeen vähän unohdin Teen Dreamin. Nyt ku mietin näitä vuoden parhaita ja palasin siihen niin ai että kun kuulostaa hyvältä. Mietin kans useampaa biisiä levyltä, mutta loppupeleissä Walk in The Park iskee henk. koht kaikista koviten.

    Wild Nothingille kans peukkuu ja tänä vuonna on tullu muutenkin tosi paljon hyvää uutta musaa!

    Anna: Tame Impala on kova bändi ja kantsii kantsii kuunnella koko Innerspeaker debylevy, koska taso pysyy korkeella. Muutenkin kantsii rohkeesti tutustuu ylläolevaan listaan :D Suosittelen!

    VastaaPoista