Sivut

6.12.10

Lower Dens

photo by Angel Ceballos
Paras juttu vuoden parhaat levyt listoissa on uuden musiikin löytäminen. Joka vuosi menee paljon hyvää musiikkia ohi korvien, mutta vuoden levy listat pelastavat paljon. Monet lähteet ovat jo paljastaneet listojaan ja Gorilla vs Bearin lista tuotti yhden löydön. Päätin tehdä postauksen yhtyeestä nopeasti, että joku muukin voi löytää sen ajoissa ja sijoittaa sen ehkä omalle vuoden levyt listalleen.

Yhtye on Lower Dens ja bändin debyyttialbumin Twin-Hand Movement on julkaissut kesällä Gnomongsong. En ole levyä ehtinyt vielä hirveästi kuuntelemaan, mutta ensimmäinen kuuntelu oli erittäin positiivinen. Levyllä kuullaan tappavan kauniita kitaroita, kitaramelua, basson ja rumpujen vakuuttavaa yhteispeliä sekä post-punk rytmejä. Vokalistina toimii myös freak-folk, avant-folk soolotuotannostaan sekä yhteistyöstä Devendra Banhartin kanssa tunnettu Jana Hunter. Bändi on myös keikkaillut Beach Housen kanssa, jonka vokalistia Victoria Legrandia Hunterin ääni hetkittäin muistuttaa.

Lower Densissä ei ole päälle päin mitään kovin erikoista, mutta se koukuttaa yllättävästi ja antaa itsestään lisää hitaasti. Levy ei taida ehtiä enää omalle listalleni tai ainakaan kovin korkealle siellä, mutta ei sillä ole väliä. Tärkeintä on uuden mahdollisen kaverin löytyminen.

 Lower Dens by GOLDSTARPR

Edit: Niih ja onhan tuo levy spotifyssa.

3 kommenttia:

 1. Aijai! Jälleen kerran pitää pistää jäbälle peukkua!
  Lower Dens on yks tän vuoden hienoimmista levyistä!

  PS. Pakko kiittää vielä Frat Dad hehkutuksista! Ihan mahtava bändi!

  VastaaPoista
 2. Jep, hyvältä kuulostaa.

  Hienoo et muutki pitää Frat Dadist eikä kantsi unohtaa Fluffy Lumbersiakaan! :D

  VastaaPoista