Sivut

7.12.10

Mark McGuire

Emeraldsin Does It Look Like I'm Here? levy kuuluu vuoden parhaimmistoon. Bändin kitaristi Mark McGuirella on ollut aikaa tehdä myös soololevy Living with Yourself, mikä ei ole ensimmäinen laatuaan, mutta ensimmäinen laajemman painoksen julkaisu. Nyt ulkona on jo myös uusi kasetti.

Todennäköisesti en olisi ottanut levyä kuunteluun ilman Emeralds kytkentää. Ensimmäinen maistiainen Brain Storm (For Erin) vakuuttaa paatuneen kuuntelijan melko nopeasti ja kasvaa vain kuunteluiden myötä. Koulumatkan aikana en saanut biisin alun kitarakuvioita päästäni muuten kuin kuuntelemalla sen iPodin välityksellä. Tästä syntyi hirveä tarve saada kuulla lisää kitaroihin perustuvaa utu-sävellysmusiikkia(?).

Living With Yourself levyllä McGuire rakentuvat hitaasti kasaantuvien akustisten ja elektronisten kitarakuvioiden ja looppien ympärille. Emeraldsiin verrattanut kitaroita on tällä levyllä yhtä paljon kuin synia Emeralsin levyllä ja päinvastoin. McGuiren soolotuotanto seisoo omilla jaloillaan, eikä Emeraldsin apinoinnista voi puhua, vaikka samoja viboja on havaittavissa. Teemallisesti levy käsittelee ihmissuhteiden muutoksia elämän mittaan. Sanoituksia ei tietenkään levyllä ole, mutta parissa kohtaa McGuire sämplää nauhoituksia, jotka hänen isänsä on äänittänyt 90-luvulla. Nauhoituksilla kuullaan mm. pienen Markin ja hänen veljensä puhetta. Ne ovat sen verran hellyyttäviä, että pelkästään niissä on syy kuunnella levy.Tsekkaa levy spotidydysta ja sen jälkeen metsästä kasetteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti