Sivut

6.1.11

El Guincho: Pop Negro (Young Turks)

Pop Negro ilmestyi jo alku syksystä. Odotin levyä ennen sen julkaisua, mutta levyn kuunteleminen venyi lopulta joulun alle. Uudet biisit eivät aiheuttaneet etukäteen aikaisempien kaltaista innostusta ja levyn saamat keskinkertaiset arviot vaikuttivat alitajuisesti. Hyviä levyjä tuli viime vuonna niin paljon, että kaikkia kiinnostavia en ole ehtinyt kuuntelemaan.



Pop Negrolla El Guincho hylkää Alegranza levyltä tutut useista kerroksista kasatut kappaleet ja siirtyy kohti suoraviivaisempaa pop ilmaisua. Siitä myös levyn nimi? Löytyy niitä tasoja silti, vaikka sämplääminen on jätetty vähemmälle. Kappaleisiin on helpompi päästä sisälle, kun vastassa ei ole kasaa layereitä. Toisaalta se syö sitä viehätystä, mikä teki Alegranzasta niin hyvän levyn. Pop Negro on edelleen täynnä tanssittavaa ja trooppista biittiä, ja El Guinchon musiikilla on tapana saada suupielet kääntymään ylöspäin.



Pop Negro on erilainen kuin edeltäjänsä, ja vaikka Alegranzalla on edelleen suurempi paikka sydämmessäni on Pop Negro hyvä levy. Parempi kuin mitä arviot antoivat ymmärtää. Siksi pitäisi aina luottaa enemmän omaan arvostelukykyyn. El Guincho erottuu edelleen kaikesta muusta musiikista (Panda Bear viittaukset voi nyt unohtaa). Espanjan alkeet pysyy joten kuten muistissa tämän tahdissa, kun ei olo enää Serranoita. Parhaiten levy pääsisi oikeuksiinsa El Guincho kotimaassa Espanjassa, tietysti palmujen alla. Voisin ostaa kotiin tekopalmun hmmm... tai kasvattaa jukkaa hmmm...


Kaikki on tietysti nähny jo Bombayn videon, mut onhan se viime vuoden top 3 videoita. Eikä biisissäkään oo vikaa!



EL GUINCHO | Bombay from MGdM | Marc Gómez del Moral on Vimeo.

Edit: Niih jooh levyhän on myös spotidydyssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti