Sivut

6.1.11

2010: Musiikkivideot

Edellisen postauksen Bombay videon innoittamana päätin jatkaa viime vuoden listaamista listaamalla viime vuoden lempi musiikkivideoni. Bombay siis kuuluu tähän joukkoon, joka ei ole missään paremmuusjärjestyksessä.

We Are Waterin tuli jokseenkin puskista ja tyrmäsi täysin. Taisin nähdä videon joskus 8 aikaan aamulla ja sen jälkeen toljotin ruutua suu auki enkä oikein tajunnut mitä juuri näin. Oli pakko katsoa uudestaan. Internet aika on tuonut lisää ulottuvuuksia musiikkivideoiden tekijöille, koska kukaan ei ole enää sensuroimassa. NSFW-videot ovat uusi muoti-ilmiö. Ennen We Are Wateria verellä ja väkivallalla ei oltu päästy mässäilemään vielä liikaa. Brutaali video tavoittaa loistavasti kappeleen intensiivisen tunnelman. En osaa kuvitella parempaa videota tälle kappaleelle. Toivomuksissani on Healthin uusi levy tälle vuodelle, koska tuntuu, että se voi viimeistään olla levy, joka räjäyttää pankin yhtyeen kohdalla.
Ohjaaja: Eric Wareheim


HEALTH "We are Water" from Eric Wareheim on Vimeo.


Viime aikoina vanhojen filmien käyttö musiikkivideoilla - ainakin epävirallisilla - on huomattavasti lisääntynyt. Osa hyviä, osa huonoja. Chinatownin video leikkaa taitavasti Richard Balducci lyhytelokuvaa Clown, joka oli pakko käydä katsomassa Internet Movie Databasesta heti kun olin nähnyt tämän videon. Alkuperäismateriaali on valittu viisaasti ja se sopii täydellisesti kappaleen surumieliseen tunnelmaan. Video on ilmeisesti itse Jack Tatumin aka Wild Nothingin käsialaa.


Wild Nothing - Chinatown from Jack Tatum on Vimeo.


What Dreams suurin saavutus on, että se saa hyvälle tuulelle. Hyvä idea, parempi video. Videon ohjaaja on Vice Cooler aka Hawnay Troof, joka ohjasi viime vuonna monta muutakin hyvää videota mm. Male Bondingille, Slow Animalille, Abe Vigodalle sekä omalle yhtyeelleen KIT.


Signals "What Dreams" from who ate my teeth? on Vimeo.


Scissorin video tuo aina jostain syystä mieleen Lostin. Mysteerinen ja elokuvallinen video on karkkia silmille eli silmäkarkkia. Valittiin Vimeo Awardseissa vuoden musiikkivideoksi. Ohjaaja: Andy Bruntel, joka on aikaisemmin ohjannut mm. No Agen ja St. Vincentin videot.


Liars "Scissor" from A Bruntel on Vimeo.


Kännissä olet ääliö [Kyllä] [Ei]. DANIELSin ohjaama video tutkailee ihmisistä humaltuneessa tilassa ja onnistuu siinä.


The Hundred in the Hands - Pigeons (Music Video) from DANIELS on Vimeo.


Solitude Is Bliss kuvailee ihmistä tunteiden vuoristoradassa ja harvoin on tullut parempia pätkiä kyseisestä aiheesta vastaan. Krediitit MEGAFORCElle ja Tame Impalalle, jolta tuli viime vuonna monta hyvää videota.


TAME IMPALA - Solitude is Bliss from MEGAFORCE on Vimeo.


Viimeisen kunnian saa She & Him videollaan In The Sun. Bändi viehättää edelleen itseäni enemmän videolla kuin levyllä. In The Sun on kuin amerikkalainen teinileffa lyhennettynä kolmeen minuuttiin. Ohjaaja Peyton Reed.


She & Him - In The Sun from Merge Records on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti