Sivut

16.1.11

Kuka käsi tykkää ylös/Friendo

Käsi ylös kuka tykkää kivasta indiepopista? Kanadalainen Friendo on kivaa indiepoppia ajoittaisilla häröilymausteilla, joita ei alempaa löytyvällä Pass Timesilla kuulla eikä tarvitakaan. Trioon kuuluu mm. Women rumpali Mike Wallace, mikä riitti herättämään ainakin oman kiinnostukseni. Onhan Women yksi tämän hetken parhaista bändeistä eikä näillä näkymin ole hajoamassa lavatappeluista huolimatta. Friendo on sen sijaan jäänyt pienelle huomiolle.

Levylafka Faux Discx on julkaissut mielenkiintoisen Women/Fair Ohs/Cold Pumas/Friendo 7'' splitin, jolla mukana Pass Times sekä uudet biisit muilta bändeiltä. Uusi Women kiemurtelee hitaasti sydämeen. Fair Ohsiin pitää tutustua tarkemmin - Abe Vigoda viboja havaittavissa. Cold Pumasin biisi on jälleen hyvä ja olisin nähnyt bändin miellellään BBC:n sound of 2011 listalla, mutta bändin musiikki taitaa olla liian rapeaa kyseiselle listalle. Toiveissani olisin debyyttilevy bändiltä tänä vuonna, jookos? Splitti kuunneltavissa kokonaisuudessaan Faux Discx:n bandcamp sivuilla.

Pass Times on biisejä, joita jaksaa kuunnella ainakin sen 10 kertaa tai 2-3 päivää. Aina ei kauempaa, mutta monesti se riittää. Hetken ilo. Mitä sitä ajattelemaan pitemmälle. Silti iTunes näyttää tälle hetkellä 16 soittokertaa eikä ne tänään ainakaan lopu.


Friendo - Pass Times from Welcome To The West on Vimeo.

2 kommenttia:

  1. Ostinpa tämänkin. Pitäis tulla postissa pian. Alan olla pian Fair Ohs superfan #1, niin paljon löytyy jo äijien seiskoja. Mut minkäs teet jos vaan uppoaa niin hyvin.

    VastaaPoista
  2. Älykova julkasu kyllä. Tää oli eka kerta, kun kunnolla kuuntelin Fair Ohsia ja pitää viel maistella lisää. Bullfight on törkeen kova. Tuun surulliseks, jos Women hajoo.

    VastaaPoista