Sivut

10.3.11

Aidan toiselle puolelle


Elämäni musiikilliset löytöretket ovat johdattaneet minut ainakin indie maailman laitamille ja nyt pikku hiljaa on raja alkanut tulla vastaan. Sen sijaan puhtaampaa elektronisen musiikin kenttää olen aina luonnollisesti jostain tuntemattomasta syystä karttanut. Se ei ole oikein muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ole auennut itselleni. Viime vuosina on tullut kuunneltua mm. Burialia, Four Tetiä ja viime vuonna hankin Mount Kimbien Crooks & Loversin aika sokkona ja se aukesi itselleni vasta tällä viikolla. Ihan viime aikoina on tuntunut, että joku pala sisälläni on liikahtanut ja olen tullut suvaitsevammaksi konemusiikkia kohtaan ja suorastaan lähtenyt etsimään sitä. Samaan aikaan perus-indie-kitara-vääntö on ollut selvässä laskusuhdanteessa ja kuulostanut liian usein vanhan kierrätykseltä.

Iso syy muutokseen varmasti on, että konemusiikin puolella on paljon soundeja ja tekniikoita, jotka ovat itselleni uusia. Rytmillinen puoli tarjoaa uutta pureskeltavaa ja tuotanto on yleensä indietä parempaa. Rakkaus lo-fia kohtaan ei sen sijaan ole katoamassa vaan pikemminkin kasvamassa. Ajattelin laittaa tähän muutamia biisejä, jotka ovat viime aikoina aiheuttaneet heräämistä koneellisenmusiikin alueella. Mutta hei, nämä kaikkihan ovat jollain tavalla dubstep johdannaista kamaa. Varsinkaan kun en sen enempää näistä genreistä tiedä.

Joy Orbison on oikeastaan ollut poikkeus ja maistunut jo pitempään. Love Cryn remix on yksi parhaista remixeistä, joita on tullut vastaan. Lämpimät äänet, pörinät ja sample mielyttävät korvaa ja sielua. Nyt odottelen debyyttialbumia ja niin varmaan moni muukin. Flow:n last.fm sivuilla lukee, että Joy olisi tulossa festareille, mikä on enemmän kuin hyvä uutinen!

On hyvä, että ihmiset pitävät huolta Joyn hyvinvoinnista youtubessa:


"Take care, Joy Orbison
Watch both sides when you cross the street
Promise me"  
FaltyDL:ään tutustuin vasta äskettäin, mutta kuun lopulla Planet Mu:lla ilmestyvä kakkoslevy You Stand Uncertain vaikuttaa etukäteen erittäin mielenkiintoiselta. Hip Love on uusi single ja yksi parhaista biiseistä, mitä viime aikoina on tullut vastaan. Se ei kuitenkaan sisälly tulevalle albumille.Scuba sanoo vielä edellisiä vähemmän, mutta kuulostaa hyvälle ja vähän Burialille.

2 kommenttia:

  1. Mul oli ihan täysin samat fiilikset vähä aikaa sitten jollon löysin just Scuban ja Joy Orbisonin. :D FaltyDL on tuntemattomampi mut hyvält kuulostaa!

    Toivottavasti noi Flown kiinnitykset on totta, Orbisonin lisäks Actress kiinnostaa paljon.

    VastaaPoista
  2. Actresii mun on pitäny kuunnella mut on vaa jääny. Katoin et Zombyki saattais olla tulos, mikä kiinnostais kyl kans.

    VastaaPoista