Sivut

29.3.11

Black Twig

Photo by Johanna Heikkilä
Black Twig on itselleni melko uusi tuttuvuus, nimenä tuttu, mutta muuten bändi oli jäänyt etäiseksi ennen sunnuntaita. Woodsin lämmitely pesti antoi hyvän tilaisuuden tutustua yhtyeeseen tarkemmin. Päivällä soundcloudasin vähän EP:tä eikä illalla tarvinnut pettyä. Black Twig oli yksi parhaista lämmitelijöistä koskaan.

Keikalla bändi ei tuntunut puristelevan liikaa vaan oli liikkeella sopivan rennolla asenteella, mikä välittyi myös soittajien kasvoilta. Välispiikit olivat vähän sinne päin. Meininki oli sopivan vilpitöntä - kaukana opetellusta poseerauksesta. Bändi tuntui inhimilliseltä ja surisi niin mainiosti ettei lähes jatkuvaa hymyä voinut välttää.

Swans at Tea esikois EP:n neljä kappaletta kulkevat hyvin pitkälti samoja linjoja. Pääosassa ovat söpösti surisevat kitarat, jotka tukevat muuten popin puolelle kallistuvaa svengiä. Ajoittain vähän metelöimään, mikä on aina hauskaa ja tässä tapauksessa tarpeellista.

EP:n kaikki kappaleet ovat hyviä, mutta You are summer wind on suorastaan naurettavan hyvä, kertsissä lähestytään täydellistä surinaa. Kun ehdin jo pettyä, että biisi loppuu liian aikasin, haukataan vähän happea, kerätään biisi kasaan metelin seasta ja avot taas mennään.

Bändi soitti keikalla jonkun verran uusi biisejä, jotka kuulostivat jopa entistä paremmilta. Debyyttilevyä on lupailtu tälle vuodelle ja ainakin meikäläinen odottaa sitä innolla.

Helsingin Äx:ssä on EP:tä myynnissä huokeaan hintaan eli köyhyyskään ei ole tekosyy.

Myspace

Koska maailma on niin hyvä paikka, EP:n löytyy kokonaisuudessa soundcloudista ja tosta alapuolelta.

 Black Twig - Swans et Tea EP by blacktwigmusic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti