Sivut

9.8.11

Alien Observer // I Saw A RayGonna take a spaceship
Fly back to the stars
Alien Observer

Hiljaista, hypnoottista ja niin rauhallista. Yö on pimeä, musta pääosassa, muut värit taistelevat olemassaolostaan. Yöllä harvoin on kiire. Kaikki pysähtyy, on aikaa. Antaa musiikin johdattaa. Hämärä lyhty valaisee vain sen verran kuin tarvitsee. Ei ole melua voin kuulla kaukaisetkin äänet: koiran haukun, rikkinäisen katuvalon, riitelevät naapurit. Tarkkailen ja kuulostelen.

Grouperin musiikki herättää mielikuvia, joihin voi helposti kadota. Ne johdattavat yöhön. Tämä inspiroi videotaitelijoita luomaan videoita. Alien Observer on ensimmäinen. I Saw A Ray toinen ja lisää on kuulemma tulossa. Näyttää hyvältä ja kuulostaa vielä paremmalta.

Grouperin uusin A|A: Alien Observer/Dream Loss ei ole vielä saanut palstatilaa täällä. Mutta se ei ole ollut kuin ajan kysymys. Kesä on ollut este ja se ettei minulla ole levystä fyysistä versiota. Pieni vinyylipainos myi loppuun suunnilleen ennen kuin se edes julkaistiin. Lisäpainosta on luvattu, mutta en ole kuullut siitä mitään. Levyjä on vaikea hahmottaa ilman fyysistä kappaletta. Ei musiikki ole olemassa vain digitaalisena spotifyssa. Musiikki on myös esine, kansitaide, kosketus.

Kun yöt ja illat pimenevät Grouper tulee mitä luultavimmin ottamaan paikkansa vuoden parhaiden levyjen joukossa, vaikka sitten digitaalisena. Alien Observer tähyää lähemmäs dreampopiksi luokiteltavia alueita. Dream Loss sukeltaa syvemmälle droneen ja utuun. Yhtä intensiivisin tuloksin molemmat.

Alien Observer // Dream Loss @ SpotifyEi kommentteja:

Lähetä kommentti