Sivut

12.10.11

Widowspeak: Widowspeak (Captured Tracks)

photo by Nicholas Gazin
Widowspeakin debyyttialbumi on ollut kuuntelussa jo hyvän tovin ja täytyy todeta, että tässäpä laadukas kitarapop levy vuosimallia 2011. Vuoden mittaan tipahdelleet singlet nostivat veden kielelle ja kokopitkä jatkaa samoilla linjoilla. Bändin perusasetelma on hyvin yksinkertainen: 2 kitaraa, rummut ja välillä vähän synaa maustamaan lientä. Tilaa jää biiseille, tunnelmalle ja Molly Hamiltonin upealle äänelle. Bändi perustettiin viime vuoden kesällä, joten hidastelusta ei voi valittaa.



Ei ole Hamiltonin vika, että hänen äänensä tuo ajoittain mieleen esimerkiksi Hope Sandovalin. Tämän kaltaisen äänen varaan on hyvä rakentaa levyllinen hyviä pop-biisejä, joita on ilo kuunnella - sopivasti koukkuja ja nautittavia melodioita. In The Pinesin alun kitarasoundien perusteella ostaisin minkä levyn vain. Gun Shyn lopun harmoniat, Fir Coatin iloisempi indiepoppis ovat niin ikään mannaa.



Ajoittain levyltä voi aistia, että bändi ei ole ollut kasassa vielä kovin kauaa. Mutta jos on valmis julkaisemaan näin nopeasti näin hyvää materiaalia niin siitä vain! Pisteet jälleen Captured Tracksille, jonka leiman kanssa ei ole tapana mennä metsään.

2 kommenttia:

  1. Kiitos mahtavasta bändiesittelystä! Widowspeak soittaa juuri sopivan rosoista, mutta kuitenkin tunnelmallista musiikkia. Pakko suunnata levykauppaan!

    VastaaPoista