Sivut

30.11.11

Oneohtrix Point Never: Replica (Software)


Hiljentykäämme hetki hienon kansitaiteen parissa, jos ei kauneuden niin vaikka järkytyksen vuoksi. Kun aamulla herään, huomaan muuttuneeni luurangoksi, jonka tukka on spagettia. Tuliko katsottua liikaa Jersey Shorea?

Oneohtrix Point Neverin tuore levy Replica tarjoilee samanlaisia tunteita. Ainoa ero on, että kun levy päättyy huomaa, että kaikki oli vain vaikuttavan musiikin aikaansaamaa kuvitelmaa.

Replica on kiehtova matka aikaan ja avaruuteen. Daniel Lopatin taittaa ääntä yhä vapaammassa muodossa. 80-luvun mainossämplet luovat inhimillisen kosketuksen jo aikasemmilta levyiltä tutuille sci-fi maisemoinneille. Jumittavat epävalideista aineksista koostuvat rytmit saattavat aiheuttaa tottumattomille korville päänsärkyä, mutta kun niiden jujun tajuaa = neroutta = Child Soldier = Sleep Dealer = Nassau.

Avantgardistisista lähtökohdistaan huolimatta Replica on lähestyttävä ja koukuttava levy. Sen musiikilliset ansiot ovat niin vahvat, että tyylilajista tulee toissijainen asia. Levy herättää kysymyksiä, hämmästystä ja innostusta, mikä on hyvän taiteen merkki. Viimeistään tällä levyllä Herra Lopatin sulattaa jalanjälkensä kokeellisen musiikin peruskiveen, jos ne eivät siellä vielä olleet.

 Oneohtrix Point Never - Replica by Mexican Summer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti