Sivut

10.12.11

Julia Holter


Julia Holter julkaisi tänä vuonna hienon/komean/kauniin/vaikuttavan/omanlaisensa levyn Tragedy, josta ajattelin kirjoittaa mutten koskaan osannut. Nyt levy on ottanut paikkansa eri lähteiden vuoden parhaat listoilta eikä syyttä.

Tragedy kurottaa niin laajaalle ja vakuuttavasti, että sen pukeminen sanoiksi tuntuu vaikealta ja väkinäiseltä. Se on jotain mikä pitää kokea ja tuntea itse. Näinä musiikin tulva-aikoina on virkistävää kuulla jotain sellaista mitä en osaa määritellä enkä edes halua. Tragedy vakuuttaa enemmän kokonaisuutena kuin yksittäisinä biiseinä. Pienet leijunnan ja pysähtyneiden kuvien seasta nousevat hetket saavat sen tuntumaan tärkeältä. Sen kauneuden huomaaminen vaatii hiukan aikaa ja pysähtymista ja on ehdottomasti sen arvoista. Tragedy on yksi vuoden upeimmista levyistä.



Julia Holter julkaisee ensi vuoden maaliskuussa uuden levyn Ekstasis. Marienbad on ensimmäinen maistiainen. Yleisesti Julian touhuista tulee Sufjan Stevens mieleen. Johtuu varmaan artistien monipuolisuudesta.

 Julia Holter - Marienbad by RVNG Intl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti